Hakkımızda
-
Türkiye'de Barter Sistemi'nin Kurucusu
Türk Barter, alternatif ticaret ve finansal modeli olan Barter Sistemi’nin Türk iş dünyasına kazandırılmasına öncülük etmiş ve Barter tecrübelerini birleştiren bir grup girişimci profesyonel iş adamı tarafından 1994 yılında kurulmuştur. Barter Sistemi’nin ülke ekonomisine kazandırılmasında ve ticari bir model olarak algılanmasında çok önemli görevler almıştır. Bu bağlamda Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı Barter şirketi olarak devletin Barter modellemesindeki uğraşlarına tecrübelerini aktarmıştır.
-
Güçlü Teknolojik Altyapısı
Türk Barter, güçlü teknolojik altyapısı ile Barter sektöründe dünyanın sayılı firmaları arasına girmeyi başarmıştır. İnternet ortamında da Barter işlemlerinin yürütüldüğü ve takip edildiği bir portal kullanıma almıştır. Bugün gelinen noktada, üyeler internet ortamından tüm sistemi takip edebilmektedir. Bankacılığın internet şubesi mantığında işletilen Barter Bank uygulaması da yine Türk Barter tarafından yürütülmektedir.
-
Dünya Barter Birliği (IRTA) Türkiye Temsilcisi
Üyelerine süratli ve kaliteli hizmet sunmayı ilke edinen Türk Barter; gücünü, büyük bir hassasiyetle bünyesine kattığı üye firmalarından ve kendisinin de üyesi olduğu Dünya Barter Birliği’ne (IRTA) bağlı uluslararası firmalardan oluşan Barter Ortak Pazarı’ndan almaktadır. Girişimcilerinin ve çalışanlarının aynı çatı altında bütünleştiği aile yapısı, teknolojik altyapı desteği ve çağdaş yönetim sistemiyle hep yükselen bir grafik çizen Turk Barter; ticaret, karşılıklı ticaret, finans ve ödeme sistemlerinde farklı ve hızlı çözümler getirmektedir.
Vizyonumuz / Misyonumuz
Vizyonumuz / Misyonumuz
VİZYONUMUZ:
Sektöre yön veren ve en çok tercih edilen barter şirketi olarak dünyada lider olmak.
MİSYONUMUZ:
Alternatif ticaret ve finans çözümleriyle, Türk ekonomisine katkıda bulunarak üyelerine kazandıran barter şirketi olmak.
DEĞERLERİMİZ:
İnanç, cesaret, doğruluk ve gelişimcilik.
KALİTE POLİTİKAMIZ:
İş ahlakı, kanunlar ve şirket değerlerini esas alarak çalışmak,
Katılımcı yönetim anlayışı doğrultusunda, çalışanları yönetime dâhil etmek,
Müşteri geri bildirimlerini değişim ve gelişim için fırsat bilmek,
Hedef ve performans odaklı yönetim sistemini sürekli iyileştirmek,
Çözüm odaklı ve empatik yaklaşımlar ile çalışanlar ve müşteriler arasında sevgi ve gönül bağı kurmak,
Bilgiye önem vermek ve insan kaynağına sürekli yatırım yapmak,
Her düzeyde ve her boyutta açık iletişim uygulamak,
Hizmet süreçlerinde sürekli öğrenmeye dayalı yenilikçi sistemler kurmak.
IRTA Hakkında
Dünya Barter Birliği (IRTA)
IRTA (International Reciprocal Trade Association)
31 Ağustos 1979 tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri ve dünyadaki kurumsal Barter endüstrisini yönlendirmek ve bu alanda yapılan ticareti yüksek standartlar çerçevesinde büyütmek amacı ile kurulmuştur. IRTA, Barter ticareti ile ilgili araştırmalar ve yönlendirmeler, databank hizmeti, güvenlik, uluslararası ticaret bağlantılarını sağlamak, teknik danışmanlık, yeni başlayan şirketleri kalkındırmak, endüstri ölçümlemeleri gibi faaliyetler yürütmekte ve bu alanda yayınlar yapmaktadır. IRTA şu anda otuza yakın ülkede temsil edilmektedir: ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Malezya, Hindistan, Tayland, Kuzey Kore, Japonya, Çin, Meksika, Brezilya, Arjantin, Şili, Yeni Zelanda, Kolombiya, Türkiye, İtalya, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, Rusya, Macaristan, Avusturya, Sri-Lanka ve İzlanda. Örgüte üyelik, Barter sektörüne katkıda bulunmak isteyen tüm kurum veya bireylere açıktır.
Her yıl üye toplantısı yapılmakta ve endüstride hizmet verenleri eğitmek ve profesyonel yeterliklerini geliştirmek amacıyla bir veya daha fazla eğitim konferansı düzenlenmektedir. Endüstri yetki programı, yeterli kişilere, bir veya birden fazla uzmanlık için sertifika kazandırmaktadır. Bir bilgi borsası ve uzman danışma kurulu, Barter endüstrisine yeni girenlere yardımcı olmaktadır. IRTA, çeşitli kamusal hizmet programlarını ve ayrıca Barter şirketlerinin ortakları, yöneticileri ve idari personeli tarafından federal seçim adaylarına takas kredisi ve benzeri yardımların yapılmasına izin veren özel bir Federal Seçim Komisyonu kararı altında Barter Politik Faaliyet Komitesini (BARTERPAC) yürütmektedir. Takas kredileri, Federal Seçim Komisyonu (FEC) tarafından bir takas kredisinin bir dolara eşit olduğu ilkesi ile tanınmaktadır. Yönetim Kurulu on kişiden oluşmakta olup, Türk Barter da yönetim kurulunda bulunmak suretiyle Barter endüstrisinin bütün dünya ile birlikte Türkiye’de de gelişmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.
Yönetim Kurulu, yılda dört kez bir araya gelmektedir. Belirli gündemlerle yapılan bu toplantılarda yeni müracaat eden Barter şirketlerinin üyeliğe kabulü, IRTA’nın genel bütçesi, diğer ülkelerde Barter endüstrisi ile ilgili yapılması gerekenler, Barter şirketlerinin kendi aralarında yaptıkları Barter işlemleri ile ilgili uyuşmazlıkların çözümü, IRTA tarafından yönetilen Universal Currency’nin genel faaliyetleri gibi konular görüşülmektedir. Her yıl Genel Kongre’de hem IRTA’ya üye olan Barter şirketleri hem de Barter toplantılarına katılmak isteyen üye olmayan kuruluşlar bir araya getirilmektedir. Genel Kongre görüşmelerinde, Barter Şirketlerinin karşılıklı birbirini tanımaları sağlanmakta, ticaret girişimleri yapılmakta, eğitimler uygulanmakta, ortak stratejik kararlar alınmaktadır.
Türk Barter, 1994 yılından bu yana IRTA’da Avrupa’dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Barter Etik Komite Başkanı olarak bulunmaktadır.
Ödüllerimiz
BAŞKANIN MESAJI
GÜVENİLİR İŞ ORTAĞINIZ TÜRK BARTER

Dr. M. Sırrı Şimşek
Yönetim Kurulu Başkanı
Barter Sistemi firmalara sağladığı katkıların yanında ülkeler arası ticarette de önemli bir rol oynamaktadır.
Milletler arası borçların Barterlaştırılması veya ihtiyaç duyulan ürün ve hizmetlerin devlet kasasından nakit çıkmadan Barter’la sağlanması ülkelerin ekonomik dengelerini kurmada çok önemlidir.
Bu hassas dengelerin sağlanmasında Barter işlemlerini sisteme oturtan Barter aracı şirketlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir.
Piyasanın ihtiyaç duyduğu güveni vermek, uluslararası Barter anlaşmalarına imza atmak, üye firmalara ve ülkesine olan sorumluluğunu yerine getirmek Barter şirketinin en önemli amacıdır.
Türk Barter yaptığı anlaşmalarla ulusal rolünün yanında uluslararası anlamda da ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir görev üstlenmiştir.
Amerika ve Avrupa’daki yasal kabul görmüş uluslararası bağlantılarımıza her geçen gün yenisini eklemek için yoluna devam etmektedir.
Dünyamız çok hızlı gelişmeler yaşamakta ve her alandaki bu olumlu değişiklikler şimdiye kadar yaptıklarımızın yeterliliğini her gün sorgulamamıza neden olmaktadır. Bizler her gün yeni beklentilerle karşılaşmaktayız ve bu beklentilere akılcı çözümler getirmek için çalışmaktayız.
Uzun yıllara dayanan güvenilirliğimiz; kalite odaklı çalışma anlayışımız ve kurumsal yapımız en önemli kaynaklarımızdır. Tüm çalışmalarımızda bizlere yol gösteren ana ilkelerimiz; gelir ve istihdam oluşturmak, ülkemizin, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın menfaatlerini en üst seviyeye yükselterek büyümek, yurt içinde ve yurt dışında güvenilir marka olmayı sürdürmektir.
Türk Barter olarak tüm ilişkilerimizde "Güvenilir iş ortağı" olma ilkesinin gelişmemizin temeli olduğuna inanıyoruz.
Hedeflerimizi bu inançtan aldığımız güçle gerçekleştireceğiz. Bilgiye erişim, bilgiyi üretme ve bilgiyi kullanmanın öneminin artık tartışılmadığı çağımızda hızlı ve etkin organize olabilmek de bir o kadar önem taşımaktadır.
Her alandaki bu hıza ve esnekliğe, biz de yönetim sistemlerimiz, insan kaynağımız, bilgi sistemleri altyapımız ve organizasyonumuzla ayak uyduruyoruz. Türk Barter olarak üye olduğumuz Dünya Barter Birliği’nin misyonu gereği Barter endüstrisinin dünyadaki bütün ülkelerde yaygınlaştırılması ilkesinden hareketle her türlü bilgi ve teknik alt yapı konularında destek olarak çalışmalarımıza yön veriyoruz.
Kurulduğumuz günden beri hedefimiz, işleri daha da iyiye taşıyarak, en önemli kaynağımız olan ‘insan’ı verimli ve başarılı hale getirecek sistemleri oluşturmak, küreselleşen dünyada fırsatları erken yakalayıp ülke ekonomisine faydalı olacak şekilde değerlendirmek, çağdaş yönetimin gerektirdiği kurumsal yönetim kurallarını uygulamak, hep beraber el ele vererek ve daha etkin çalışarak, Türk Barter’ı uzun yıllar varlığı güvenle anılan bir grup yapmaktır.
Bizi farklı kılan, geleneksel yapımız gereği, kaliteden taviz vermeyen, müşteri memnuniyetini amaç edinmiş, rekabetçi, ilişkide bulunduğu tüm kişi ve kuruluşlarla dürüst ve saygılı ilişkiler içinde olma özelliğimizdir.
Biz bu geleneksel yapımız ile iletişim ve teknoloji çağının gerektirdiği çağdaş yönetim ilkelerini birleştirerek önümüzdeki yıllarda başarıyı daha fazla yakalayacağımıza tüm Türk Barter ailesi olarak inanıyoruz.
İletişim
Genel Merkez ve Şubeler İletişim Bilgileri
Adres
Cendere Cd. Huzur Mah. No:114 B Kat:31 SKYLAND / Sarıyer – İSTANBUL
E-posta
info@turkbarter.com
Telefon
0212 468 60 00