BASIN BÜLTEN LİSTESİ

Kayıt No: 75
Kayıt Tarihi: 20-03-2022

SATIŞLARINIZI BARTER İLE ARTIRIN

SATIŞLARINIZI BARTER İLE ARTIRIN

 


Barter’ın öncü ismi Türk Barter, üye olan şirketlere dev bir pazar imkânı sunuyor. Barter Ortak Pazarı’na katılan firmalar, pazar paylarını sistemden gelen müşterilerle büyütüp, satışları ve kârlarını Barter Sistemi ile artırıyor ve ihtiyaçları olan pek çok ürün ya da hizmeti Barter Sistemi içinde bulabiliyor.

Türk Barter, sağladığı avantajlarla; piyasasında rekabet üstünlüğü sağlamak, satışlarını artırmak, stoklarını eritmek, kapasitesini artırmak, yeni pazarlara açılmak ve risksiz ticaret yapmak isteyenlerin ilk durağı oluyor. Dünyada gelişmeye başlayan birçok ekonomik modele alternatif olarak geliştirilen Barter Sistemi, şirketleri garanti altına alması ile güven sağlıyor. İhtiyaç duyulan mal/hizmetin, satılan mal/hizmet karşılığında satın alınması olarak bilinen Barter Sistemi, Türkiye’de 1994 yılından bu yana Türk Barter tarafından uygulanıyor. Türk Barter, sunduğu sistemle ekonomik yaşama artı değer katmanın yanı sıra, tüm sektörlere yönelik üretimi durdurmayan, istihdamı koruyan, sermayeyi güçlendiren, parayı amaç değil araç yapabilen, risksiz ekonomi çözümleri sunuyor. Türkiye’nin ilk ve en büyük Barter şirketi Türk Barter; şirketlere proje, kredi ve diğer tüm finans sistemleri ile alternatif çözümler sunarak onları garanti altına alıyor.    Başarısını her gün daha da artıran Türk Barter; İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Kayseri ve Konya’da bulunan şubeleriyle de üyelerine kaliteli hizmet sunmaktadır. Üye şirketlerin mevcut finansal, pazarlama ve ticaret durumlarını göz önüne alarak ticaretlerini doğru yönetebilmeleri amacıyla onlara alternatif finansal çözümler üretmektedir. 

Dünyada milyonlarca firmanın; büyüklükleri, sektörleri ve hizmetleri ne kadar farklı olursa olsun Barter Sistemi’ni kullanması ve dünya ticaretinin giderek artan oranda Barter Sistemi ile yapılması, Barter’ın öneminin daha fazla anlaşıldığını gösteriyor. Ekonomik krizlerde şirketlerin; mali sıkıntılarını en aza indirerek iflas etmelerini önleyen, atıl kapasitelerini eriterek ticarete hareketlilik kazandıran Türk Barter, hedeflerini büyüterek yoluna devam ediyor.  Mali sıkıntılar ile tamamlanamamış gayrimenkul projelerinden araç filo kiralama hizmetine kadar pek çok temel ihtiyacın Barter ile karşılandığı Barter Ortak Pazarı’nda binlerce üye, binlerce arz ile ticaretini büyütüyor. Türk Barter, Barter havuzu olarak adlandırılan Barter Ortak Pazarı’nda, üye firmalara paraya ihtiyaç duymadan ticaret yapma ve kâr elde etme imkânı veriyor. Yani Barter Sistemi birçok kişi tarafından algılandığı üzere sadece bir takas ortamı değil, üye firmaların hem ihtiyaçlarını satın aldığı hem de kendi ürettiği mal ve hizmetleri satabileceği bir finansal sistemdir. Kısaca sistem, şirketlerin nakit ödeme yapmadan ürettikleri mal ve hizmet karşılığında talep ettikleri mal ve hizmetleri almalarına dayanıyor.

Türk Barter; gayrimenkul, matbaa, araç kiralama, tekstil, medya, gıda, lojistik gibi pek çok sektörde, firmaların ticaretini güven içerisinde yapmalarını sağlayan Barter Ortak Pazarı ile binlerce firmaya hizmet veriyor. Atıl kapasitelerini eritmek isteyen, satış ve kârını artırmayı amaçlayan, yeni müşteriler arayan firmalar, Türk Barter Ortak Pazarı’nda güven ile ticaret yapıyor. Türk Barter, firmaları Barter Sistemi’ni kullanmaya davet ederken firmaların işlem kapasitesi ve arzlarını analiz ederek Barter Sistemi’ne dâhil eder. Böylece firmaların Barter Ortak Pazarı'ndaki işlem hacmi hesaplanır. Türk Barter, konusunda profesyonel kadrosu ile tüm sektörlerde çok sayıda firmayı Barter Ortak Pazarı’nda buluşturup, ulusal ve uluslararası Barter işlemleri yapıyor ve firmaların atıl kapasitesini alternatif bir finans modeli olarak kullanabilmeyi sağlıyor.

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmed Sırrı Şimşek; “Şirketler;  hammaddelerini, üretim fazlalarını, düşük kâr getiren ya da pazar bulamayan ürünlerini Barter Ortak Pazarı’na değerlendirebilir. Firmalar, barter ile alışveriş yaptıklarında; nakit kaynaklarını ticaretlerine canlılık getirmesi için kullanarak, gerçek değerleri olan ürettikleri mal veya hizmetlerle de kendi çıkışlarını yapabilirler.“  dedi.