BASIN BÜLTEN LİSTESİ

Kayıt No: 92
Kayıt Tarihi: 06-01-2023

TÜRK BARTER, BORÇ VE ALACAKLARINIZI YÖNETİYOR…


TÜRK BARTER, BORÇ VE ALACAKLARINIZI YÖNETİYOR…

 

 

Avrupa ve Türkiye’nin Lider Barter şirketi Türk Barter, geliştirdiği Barter ile “Borç Yapılandırma ve Tahsilat ” sistemi ile şirketlerin borç ve alacağını yönetiyor. Ekonomik anlamında darboğaza girmiş şirketler bu sistem sayesinde yeni bir çıkış yolu buluyor, alacaklarını tahsil edebiliyor ve borçlarını yapılandırabiliyor.

 

Türk Barter İnternational A.Ş. başlattığı yeni uygulamayla reel sektörün borçlarını yeniden yapılandırıyor, alacaklarını barter ile tahsil ediyor. Bu yaklaşımla finansal açıdan yetersizliğe düşmüş, ancak mal veya hizmetle ödeme kabiliyeti olan şirketler Türk Barter ile anlaşarak borçlarını Alternatif Ticaret ve Finans Sistemi Barter’la ödüyorlar. Aynı şekilde alacağı olan şirketler, nakit sıkıntısına düşmüş firmalardan alacaklarını Barter sistemiyle karşılıyor.

 

FAİZSİZ BORÇLARINIZI YAPILANDIRIN

 

Borç Yapılandırma modeli; ekonomik krizi güç birliği yaparak aşmaya karar veren, Türk Barter firması ile yapılan ortak çalışmayla oluşturulmuş bir sistemdir. Bu sistemle Türk Barter, firmalara destek kredisi sağlayıp şirketlerin bu darboğazdan geçmesini sağlamaktadır.

 

Barter yaklaşımında firma mal veya hizmet sunmadan, teminat vererek “Borç Yapılandırma ” talebinde bulunabilmektedir. Türk Barter Sistemi’nde şirketlerin borçları hemen ödendiğinden, şirketler ağır faiz yükünden kurtulabilmektedir. Kendi dinamikleri ve özgün yapısı içinde ele alınan her firma, kamuoyuna duyurulmadan Türk Barter Sistemi’nde değerlendiriliyor.

 

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmed Sırrı Şimşek yaptığı açıklamada; “Reel sektörün yaşadığı arz ve talepteki problemlerin giderilememesi, ekonominin her kesimindeki kurumları çeşitli çıkış yolları aramaya yöneltmiştir. Nakit sıkıntısı sorunu yaşayan işletmelerin borç ve alacak yönetimi sorunu olduğunu düşünüyoruz. Türk Barter Sistemi’nin başlattığı “Borç Yapılandırma” ile faizlerden kaçınan işletmelerin yöneldiği bir sistem olacaktır. Türk Barter Sistemi’nde borç yapılandırması yapan şirketlerin, borcunu geri ödeyebilecek potansiyeli olması gerekir. Ayrıca şirketlerin, müşterilerinden tahsil edilemeyen borçlarını, Türk Barter metoduyla tahsil edilmesi de sağlanıyor.” Şeklinde sözlerini dile getirdi.